Kozmetikai termékek címkézésére szolgáló berendezések

Hasznos minden kozmetikai csomagolásgyártó számára

A szövetségi élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai törvény a kozmetikumokat "árucikkeknek" tekinti, amelyeket "dörzsölni, önteni, szórni vagy permetezni, az emberi testbe bevezetni vagy más módon alkalmazni kell az emberi test tisztítására, szépítésére, a vonzerejének elősegítésére vagy a megjelenés megváltoztatására".

Az FDA kozmetikai termékek címkézési követelményeinek célja, hogy megvédje a fogyasztókat az egészségügyi veszélyektől és a megtévesztő gyakorlatoktól, valamint segítse a fogyasztókat megalapozott döntések meghozatalában a megvásárolni kívánt kozmetikumokkal kapcsolatban.

A kozmetikumokat nem lehet címkézni vagy hirdetni olyan állításokkal, amelyek arra utalnak, hogy az FDA jóváhagyta a terméket. Ez akkor is érvényes, ha a gyártó létesítmény be van jegyezve, vagy a termék szerepel az FDA önkéntes kozmetikai regisztrációs programjában.

Röviden: az FDA kozmetikai címkéket követel:

  • A termék azonosítása (mi ez)
  • Nettó tartalom (mennyi van a csomagban)
  • Összetevői nyilatkozat (miből áll)
  • Minden szükséges figyelmeztető címke (az árucikk használatával járó lehetséges kockázatok)

A kozmetikai csomagolóanyag-gyártók tudják, hogy a címkék a kozmetikai termékek elengedhetetlen részei, de arra is szolgálnak, hogy tájékoztassák a fogyasztókat a termék tervezett felhasználásáról, összetevőiről, nettó mennyiségéről, valamint a gyártás vagy forgalmazás helyéről.

Mivel a kozmetikai címkék különféle formájúak és méretűek, a különféle igények kielégítésére különféle címkefelhordó berendezések léteznek. A multifunkcionális címkefelhordó gépek lehetővé teszik, hogy villámgyorsan tekerje be, lezárja és matricázza kozmetikai termékeit.

Nem számít a címkézendő kozmetikai csomagolás, először keresse meg a legjobb címkézési lehetőségeket, majd a megfelelő címkézési felszerelést. A legjobb moduláris címkéző berendezés helyesen alkalmazhatja a címke típusát, alkalmazkodik a tartály méreteihez és tökéletesen illeszkedik a gyártósorba.

Kozmetikai cikkek típusai

Kozmetikai ceruza és toll csomagoló címkék

A szemceruzákból, krémes szemhéjfestékekből, a szemöldök ecsetekből és az ajkak színéből gyorsan megtalálhatja a toll- és ceruza stílusú edényeket, amikor a sminkfolyosóra pillant.

A Beauty Packaging szerint a kozmetikai ceruzák és tollak iránti kereslet megnövekszik, a kozmetikai csomagolóanyag-gyártók pedig fokozzák intézkedéseiket a versenyképes formatervezés és a hamisításra utaló védőcsomagolások létrehozása érdekében, amelyek vonzóak lesznek a fogyasztók számára.

Kozmetikai ceruza és toll csomagoló címkék

A kozmetikai ceruza- és tolltartályok különös gondosságot igényelnek, mivel korlátozott a hely, de minden szükséges információt fel kell tüntetni a csomagoláson, beleértve az összetevőket, a termék nevét, a színinformációkat és egyebeket. Általában ezt egy átfogó címkével és egy végpont címkével lehet megvalósítani.

A körbetekerhető címke a legtöbb tartály legnagyobb felületét fedi le, és a termék teljes hosszára kiterjedhet. Perforáció is hozzáadható a címkéhez, hogy egyszerûen nyitható és manipulálható pecsétet kapjon. A márkás körbetartó címkék hatékonyan megjelenítik az FDA által a termékkel kapcsolatban felhatalmazott összes információt. Ezenkívül a címkézők a címke vagy a ceruza tartályának zárt végén pontcímkéket alkalmazhatnak a szín vagy a színkód megjelölésére.

Kozmetikai tubus csomagoló címkék

A testápolók, krémek, rejtegetők és hajtermékek tökéletesen megtalálhatók a könnyű adagolásra tervezett csövekben. A megfelelő gép gyorsan és pontosan felcímkézheti a csőtermékeket akár az elülső és hátsó részen, akár a teljes edény körül.

A kozmetikai tubusok körbeforgatható címkéi egyszerű, egy darabból álló alkalmazási folyamatot biztosítanak, amely minimális mozgással gyorsan átgördül a gépen. Méretezheti a körbetekerhető kialakítását, hogy működjön a cső görbületével és kúpjával.

Kozmetikai tubus csomagoló címkék

Mivel a legtöbb cső félig provide biztosítja az elülső és hátsó felületeket, sok gyártó kétrészes címkéket használ a hatékonyság érdekében. Az elülső címke általában a cég logóját, a termék nevét, tartalmát és egyéb kötelező információkat tartalmaz, míg a hátlapon található a vonalkód, az összetevők listája és a használati utasítás.

A teljes testet tartalmazó hüvely címke intenzívebb, mint a többi címkézési lehetőség, de lehetővé teszi a teljes cső megjelenésének fentről lefelé történő módosítását. Az ujjak különös gondosságot igényelnek az elhelyezésben és az alkalmazásban a minőség és a konzisztencia fenntartása érdekében.

Can & Jar kozmetikai címkék

Konzervdobozokat, alumíniumdobozokat, üveg kozmetikai üvegeket és akril edényeket gyakran használnak a kozmetikai iparban viaszok, arckrémek és más félig folyékony termékek tárolására.

A kannák és az üvegek gyakran szabálytalan formát öltenek, hogy felkeltsék érdeklődésüket a kozmetikai csomagolás iránt, ideértve a dimenziós kivágásokat és a ferde vonalakat. Az ilyen kozmetikai edények címkézése nehéz lehet, de a felső és az alsó címkéző gépek kalibrálhatók a munka kezeléséhez. A felső és alsó címkék egyidejűleg helyezhetők el a kettős orsós címkéző és a megfelelő szinkronizálás segítségével.

Can & Jar kozmetikai címkék

Abban az esetben, ha az üveg teteje vagy alja nem elég nagy egy szabványos címke számára, hasznos a végpont címkék használata. A végpontokat gyakran használják szimbólumokhoz, kódokhoz, színmintákhoz vagy apró betűkhöz.

Henger kozmetikai palack címkék

A hengeres kozmetikai palackokat kozmetikai termékek széles választékához használják. A kozmetikai iparban gyakran használt hengerek példái a légmentes szivattyúpalackok, a testápoló palackok és a hajlakkok. Különböző méretben is kaphatók, és a nagykereskedelmi piacon elérhető legsokoldalúbb konténerek közé tartoznak.

Henger kozmetikai palack címkék

A körbetekerhető palackcímkéző gép tökéletes a henger kozmetikai palackok címkézéséhez. Könnyű velük dolgozni és zökkenőmentesen mozogni a szállítószalagon, ahogy a termékek lefelé forognak. Ha a palack nagyobb, akkor jobb lehet az elülső és a hátsó címkéket használni.

A teljes testű hüvelyek kisebb hengeres tartályok lezárására is használhatók, az egész felület lefedésével. A szájfények és más termékek gyakran átlátszó testhüvelyeket használnak a termék színének megmutatásához, miközben megvédik a tartalmát a beavatkozástól.

Kompakt kozmetikai címkék

Alapozó, bronzosító és szemhéjpúder porokhoz használt kozmetikai kompaktok különös gondot igényelnek a címkézés során. Ennek legjobb módja a felső és az alsó címke, amelyet egy olyan nyomásérzékeny gép használ fel, amelyet úgy terveztek, hogy a megfelelő nyomást használja anélkül, hogy a tartályt vagy annak tartalmát összetörné vagy megsemmisítené. Szerencsére a mai címkézőgépek lehetővé teszik az automatizált technológia számára, hogy a két címkét felül és alul középre helyezzék, anélkül, hogy egymáshoz illeszkednének.

Kompakt kozmetikai címkék

A címkéző berendezések fontossága

Nem számít, milyen gyorsan tudja palackozni, korsózni vagy kitölteni kozmetikai termékét, a teljes teljesítményt korlátozhatja a címkézés és a piacra dobás sebessége. Számos kozmetikai csomagolóanyag-gyártó egyik legnagyobb kihívása a címkék nyomtatása és felhelyezése, de számos jó címkealkalmazás és címkegép opció létezik.

A címkéző gépek árai különböznek, ami gyakran elsöprőnek tűnik a korlátozott költségvetéssel működő gyártók, cégtulajdonosok és üzemeltetési vezetők számára. A hatékony címkéző berendezések azonban drámai módon növelhetik a termelékenységet, és a teljes teljesítés azonnali felgyorsításával megtérülhetnek.

Hatékonyság

Jellemzően a legtöbb kozmetikai gyártó hatalmas, előzetes tőkebefektetés nélkül indul, ezért a gyártás megkezdéséhez kézzel kézzel címkézik fel termékeiket. Egy félautomata címkézőgép, asztali vagy moduláris hozzáadása azonban csaknem 500% -kal növelheti a termelékenységet, és óránként akár 150 tartály címkézését teszi lehetővé.

A teljesen automatikus soros címkéző gépek fizikailag nagyobbak és kissé drágábbak, mint a félautomata opciók, de óránként akár 500 konténert is képesek felcímkézni. Ez a hatékonyságnövelés több termék címkézését teszi lehetővé ugyanolyan pontos, de gyorsabb ütemben.

Akár testápolót, rúzsot, alapozót vagy tömörítést csomagol, a megfelelő címkéző berendezés gyorsan igazolja költségeit.

Minőség

A félautomata vagy teljesen automatikus címkegép használata a kozmetikai cégek tulajdonosainak és a csomagolásgyártóknak lehetőséget nyújt arra, hogy minden alkalommal pontosan elhelyezzék a jól megtervezett címkét - és mindannyian tudjuk, hogy a nagyszerű dizájnnal és precíz alkalmazással ellátott címke kulcsfontosságú marketing eszköz.

A címkegépek gyorsabbak, következetesebbek és következetesen pontosak a kézi kézi címkézéshez képest. A legjobb címkéző berendezés olyan stabilizátorokat tartalmaz, amelyek biztosítják a címke egyenletes és ugyanazon a helyen történő elhelyezését újra és újra függőleges vagy vízszintes mozgás nélkül.

Költség vs. Érték

Bár az új címkéző berendezések vásárlásának vagy lízingelésének előzetes költségei ijesztőnek tűnhetnek, elengedhetetlen az összes olyan termelési költség értékelése, amely befolyásolja a működését.

Például az egyszeri címkézési eszközök vásárlása jelentősen alacsonyabb lesz, mint egy teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazott felvételének költsége a termékek címkézésére. Ha már vannak dolgozói, akik kézzel rögzítik a címkéket, akkor a címkézési folyamat automatizálása felszabadítja őket a nyomasztóbb és jobban elvégezhető feladatok elvégzéséhez.

A költségegyenlet másik fontos része a vezetékről érkező pazarolt és hibás termékek csökkentése. A címkézési berendezések következetesek és megbízhatóak, ezért megszűnik az emberi tévedés, és kevesebb címkét helyeznek el, ami pénzt takarít meg. Van valami a hatékonyság és a költségmegtakarítás megértésében a berendezés tényleges készpénzárával szemben. Végül a berendezés értéke sok jelentős módon meghaladja a költségeket.

A beállítások kiértékelése

Mielőtt kiválasztaná a kívánt címkefelhordó gép típusát, ismerje meg a gyártási célokat, értékelje a jelenlegi beállításokat és határozza meg a megfelelő gépméretet. Ez segít kiválasztani egy olyan címkézőt, amely megfelel az Ön igényeinek, zökkenőmentesen beilleszkedik az Ön jelenlegi működésébe, és hatékonyabbá teszi a folyamatot.

Gyártási futtatás

Az igényeinek megfelelő kiértékeléséhez egyértelműen azonosítsa a címkézési és gyártási célokat.

Kezdje azzal, hogy eldönti a kozmetikumok mennyiségét és sebességét, amellyel át akar szállni a futószalagon. A címkefelhordó berendezések különböző sebességtartományokban érkeznek, ezért válasszon olyat, amely megengedi az Ön vonalának megfelelő tempót.

Figyelembe kell vennie a lehetséges leállásokat is, amelyek a címkézési alkalmazások megváltoztatásakor jelentkezhetnek (pl. Kézi címkézésről félautomata gépre történő áttérés).

Bármelyik választott címkéző gépnek előnyei és hátrányai vannak, ezért keressen olyan címkézőt, amelyet egyszerűen beállíthat, használhat és karbantarthat.

Tér és felszerelés

Ha egyértelmű célokat szem előtt tartva, milyen mennyiségű terméket fog átnyomni a vonalán, és milyen sebességgel, keressen olyan berendezéseket, amelyek bejutnak a rendelkezésére álló térbe, és a dolgozók számára könnyen elérhetők. További szempontok közé tartozik a meglévő berendezések kompatibilitása és az általános csomagolási vonal kialakítása.

Az Ön gyártósora számos gépet tartalmaz, mint például a ragasztókat, a sapkákat és a címkézőket. A hatékonyság érdekében a legjobb, ha olyan címkéző gépet vásárol, amely kompatibilis azzal a berendezéssel, amely már a sorában van, hogy megelőzze a problémákat. Ez egyben lehetőség arra, hogy eldöntse, hogy a címkézőgépet a jelenlegi gépével összhangban kívánja-e rögzíteni, vagy inkább egy szabadon álló címkézőt szeretne.

Olyan címkézőt kell választania, amely méretezhető a gyártósorral, ahogy az idővel bővül és javul.

Konténer és címke szempontjai

A szivattyúpalackoktól a csavaros üvegekig, a tolóedényekig sokféle tárolóedény közül választhatunk. Válogathat a manipulációra utaló és gyermekbiztos konténerek közül, amelyek megfelelnek a csomagolási, zárási és címkézési irányelveknek és előírásoknak.

A vállalat konténertípusától függetlenül, miután meghatározta a méreteket, itt az ideje dönteni a címke méretéről, stílusáról és elhelyezéséről. A legnépszerűbb típusok az elülső és a hátsó címkék, a körbefutó címkék és a zsugorfóliás címkék.

Ha tudja, hogy a palack szokatlan alakú lesz, meg kell találnia egy olyan címkézőgépet, amely megfelelően rögzíti az egyedi méreteket. A címkéző gépek többféle méretben és típusban kaphatók, de nem feltétlenül univerzálisak az összes címkézési alkalmazásban.

Minőségi konténerek és címkék

Az éles, professzionális megjelenéshez elengedhetetlen a jó minőségű anyagok kiválasztása. Míg a megfelelő címkéző nagyszerű munkát végezhet a termékek címkézésével, ha a használt konténerek nem prémium kategóriájúak, problémákat okozhatnak, amelyek rosszul mutatják a terméket.

Nem számít, mit választ, győződjön meg arról, hogy a konténerek egységesek. A méretben és alakban fellépő hiányosságok és következetlenségek miatt a címkegép rosszul olvashatja a címkéket. Rendszeresen ellenőrizze a tartályokat a rossz minőség jeleit illetően, hogy meg tudja oldani őket, mielőtt azokat feltöltik és helytelenül címkézik.

A címke minősége egy másik tényező, amely meghatározza az általános eredményeket. A címkék sokféle anyagból készülnek, és különféle ragasztókat vagy ragasztókat használhatnak, amikor a tartályokra helyezik őket. A rossz minőségű címkék hajlamosak szakadásra, buborékképződésre, elkenődésre és egyéb, a címke teljesítményével kapcsolatos hibákra. Válasszon egy jól ismert és megbízható márkás márkát, és gondolkodjon el azon, hogy papír vagy szintetikus terméket szeretne-e.

Következtetés

Ahogy halad a termelés növelése felé, legyen szó ceruzás szemceruzáról, krémes szemhéjfestékről, rúzsról, testápolókról, krémekről, korrektorokról, hajápolási termékekről stb., Professzionális címkézési eszközökkel, tartsa szem előtt az összes döntést, amelyet meg kell hoznia.

  • Értékelje a jelenlegi gyártósorát. Határozza meg a címkézésre szoruló konténerek számát, valamint a hely- és kialakítási korlátozásokat.
  • Miután kitűzött néhány gyártási célt, és elképzelése volt arról, hogyan fog integrálni egy új címkéző berendezést, itt az ideje vásárolni. Címkegép megvásárlásához összehasonlítani kell a különböző lehetőségeket, beleértve a félautomata, a teljesen automatikus, az asztali, a soros vagy a rotációs lehetőségeket. Figyelembe kell vennie anyagait is (pl. Műanyag szivattyúpalack fényes papírcímkékkel), hogy megbizonyosodjon arról, hogy a választott címkézőgép jól fog működni.
  • Ne feledje, hogy a választott címkéző berendezések folyamatos karbantartást és gondozást igényelnek, hogy működőképesek maradjanak. Vegye fel a kapcsolatot egy jó hírű kereskedővel, és szerezzen információkat a szervizszerződéseikről és az alkatrészek elérhetőségéről, hogy rendelkezzenek az új gép megfelelő működéséhez szükséges erőforrásokkal.

A kozmetikai termékek gyártásának és csomagolásának az elejétől a végéig történő kezeléséhez elengedhetetlen a megbízható címkéző berendezés. A beszállítók kiválasztásától a legjobb csomagolóeszközök megvásárlásáig minden számít, ha olyan nagyszerű terméket szeretne szállítani, amely vonzó a közönség számára.

Az automatizálás - beleértve a címkenyomtatókat és a címkefelhordókat - hatékony használata jelentősen javítja a termelékenységet és a kimenetet. A kulcs azonban a megfelelő címkéző gép megtalálása. A vásárlás előtt feltétlenül értékelje az összes lehetséges címkézőgép minőségét, sebességét és megbízhatóságát.